Ratkaisemme teollisuuden ongelmat ― hyvällä asenteella ja kovalla ammattitaidolla!

Teollisuuden kunnossapitoa ja tuotannon kehittämistä parhailta ammattilaisilta

Syste tarjoaa teollisuuden aloille sähkö- ja automaatioasennusta, suunnittelua sekä kunnossapitoa. Jatkuvan kunnossapidon palvelu nostettiin viime vuonna projektitöiden rinnalle omaksi liiketoiminta-alueekseen, jotta asiakkaita voidaan palvella entistäkin kokonaisvaltaisemmin.

Kunnossapidon fokus on vahvasti elintarviketeollisuudessa, mutta palvelu on suunnattu myös muille teollisuuden aloille.

syste

Kunnossapidosta oma liiketoiminta-alue

Teollisuuden kunnossapito oli Systelle aiemmin lähinnä projektitöiden sivutuote: jos asiakkaat kaipasivat asennustöiden jälkeen jatkuvan kunnossapidon palvelua, sitä voitiin tarjota. Nyt se on nostettu omaksi liiketoiminta-alueekseen projektitöiden rinnalle ja lähdetty kehittämään sitä eteenpäin omana palvelunaan. Näin asiakas saa entistäkin parempaa palvelua ja paikalle oikeat osaajat.

Vuonna 2020 syntyi Syste Service Oy, Syste Oy:n sisaryhtiö, jonka johtoon valittiin pitkän linjan kunnossapidon ammattilainen, Saku Maja. Systellä hän ehti toimia vuoden verran kunnossapitoinsinöörinä ennen uutta roolia.

Mitä kunnossapito tarkoittaa?

Teollisuuden kunnossapito tarkoittaa vikojen etsintää ja korjausta, ennakkohuoltoa, tuotannon kehittämistä, laitehankinnoissa avustamista sekä laiteasennuksia. 

“Käytännössä työ on tehtaan tuotannon ylläpitämistä. Varmistamme, että koneet toimivat ja ovat tuottavia. Tämän lisäksi pyrimme jatkuvasti kehittämään asiakkaan toimintoja, laitteita ja tuotantoa myös eteenpäin”, Maja kertoo.

Tavoitteena on kehittää esimerkiksi älykästä kunnonvalvontaa, mikä helpottaa asiakkaan tuotannon seurantaa. Näin kunnossapidon resurssit saadaan kohdennettua oikein ja vahvistettua kunnonvalvonnallista puolta.

Paikalle aina oikeat osaajat

Kunnossapidon parissa työskentelee tällä hetkellä neljä henkilöä, mutta tarve uusille tekijöille on olemassa, sillä kysyntää palvelulle on riittänyt. Tarkoituksena onkin palkata kunnossapitoon lisää väkeä. 

“Etsimme tekijöitä, jotka ymmärtävät laajasti koneiden sielunelämää ja haluavat työskennellä nimenomaan kunnossapidon puolella. On tärkeää löytää tähän työhön henkilöitä, jotka ovat motivoituneita ja haluavat kehittää itseään”, Maja kertoo.

Asennustyöt ovat yleensä kertaluonteisia keikkoja, mutta kunnossapidon puolella työtä tehdään usein pitkään samassa kohteessa ja mahdollisesti useammassa vuorossa. 

Uudella konseptilla kohti tulevaa

Systen tavoitteena on tarjota monipuoliset palvelut yhden oven kautta: palvelut teollisuuden tarpeisiin suunnittelusta asennukseen, käyttöönottoon ja kunnossapitoon.

Tavoitteena on kasvattaa kunnossapidon liiketoimintaa tulevaisuudessa. Ideana on, että projektiluontoiset asennustyöt ja jatkuva kunnossapito tukevat liiketoiminta-alueina toisiaan entistäkin paremmin.

“Me olemme silti yksi Syste ja puhallamme yhteen hiileen. Olemme iso yhteisö, jolla on kaksi keskenään yhtä tärkeää pääosaamisaluetta. Tällä konseptilla on hyvä mennä kohti tulevaa”, kertoo Systen toimitusjohtaja Jari Hietala.


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Systen palvelut

Kaikki artikkelikategoriat

logo

Syste, Hyvinkää
Kankurinkatu 4-6 (A1- ovi)
05800 Hyvinkää

Syste, Hollola
Tarmontie 6 (D-ovi, toinen kerros)
15860 Hollola

Copyright © 2024 Syste Oy
Lähetä tarjouspyyntö