Ratkaisemme teollisuuden ongelmat ― hyvällä asenteella ja kovalla ammattitaidolla!

ATEX-laitteet

ATEX-laitteet asennettuna ja huollettuna 

ATEX-laitteet ovat tuotantolaitteita tai muita työlaitteita, jotka voi asentaa räjähdysvaaralliselle alueelle. Kaikkien ATEX-tilaan asennettavien laitteiden täytyy olla ATEX-hyväksyttyjä, jotta tilan turvallisuudesta voitaisiin varmistua. ATEX-tuotteet ovat tarkkoja laitteita, joilla on omat vaatimuksensa, jotka riippuvat räjähdysvaarallisen tilan luokituksesta. 

Me Systellä asennamme ATEX-laitteet räjähdysvaarallisiin tuotantotiloihin. Ammattilaisillamme on laaja kokemus erilaisilta teollisuuden aloilta, joten tiedämme monien alojen erikoisvaatimukset. Ole yhteydessä erikoisosaajiimme, kun tarvitset ATEX-tuotteet asennettuna!

Miten ATEX-laitteet eroavat tavallisista? 

ATEX-laitteet eroavat tavallisista tuotannon laitteista siten, että ne on suunniteltu räjähdysvaarallisiin tiloihin. Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että laitteet ja ATEX-tuotteet on varustettu kaasun- ja pölynpitävällä koteloinnilla. Tällä tavoin räjähdysherkkä materiaali ei pääse kosketuksiin sähkövirran kanssa. 

Kotelointi ja ATEX-tuotteet suojataan sen mukaan, millaisessa ympäristössä laitteita käytetään. Räjähdyssuojausasiakirjassa on määritelty alueen ATEX-tilaluokka, joka määrittelee räjähdysvaarallisen alueen toimintatavat. Tilaluokka vaikuttaa myös siihen, millaisia ATEX-laitteita alueella saa käyttää. Luokituksissa pienempi numero viestii suuremmasta räjähdysherkkyydestä, ja ATEX-tuotteiden pitää täyttää tilaluokistuksen vaatimukset.

ATEX-tilaluokat 

 • Kaasu: 0-2 
 • Pöly: 20-22 

ATEX-laitteita voidaan joissain tapauksissa myös kutsua EX-laitteiksi. Molemmat termit tarkoittavat täysin samaa asiaa. 

Millaisia EX-laitteita räjähdysvaaralliseen tilaan voidaan asentaa? 

ATEX-laitteita asennetaan räjähdysvaaralliseen tilaan sen mukaan, minkälaisia koneita tilassa tapahtuvaan tuotantoon tarvitaan. Yleensä räjähdysvaarallisen tilan sähköasennukset halutaan pitää mahdollisimman vähäisinä. EX-laitteita pyritään siis sijoittamaan ATEX-tilaan mahdollisimman vähän. 

Erilaisia ATEX-komponentteja 

 • Puhaltimet pölynpoistoon 
 • Kytkimet 
 • Venttiilit 
 • Tuotantolaitteet 
 • Apulaitteet 
 • Kotelot 
 • Moottorit 
 • Puhelimet 
 • Läpiviennit 
 • Painikekotelot 
 • Sulkutulpat 

ATEX-laitteet ja ATEX-tuotteet ovat vaativia asentaa, joten niiden asentaja tarvitsee aina asianmukaisen koulutuksen, jotta lopputuloksena olisi räjähdysvaaralliseen tilaan sopiva kokonaisuus. Väärin asennetut sähkölaitteet voivat aiheuttaa tulipalon tai räjähdyksen, koska ATEX-tilassa olevat kaasut tai pöly pääsevät kosketuksiin sähköliitäntöjen kanssa. Väärin asennettuna hyväksytytkin ATEX-tuotteet voivat olla vaarallisia, joten tarkkuus on kaikki kaikessa.

ATEX-tuotteet asennettuna ammattilaisilta 

ATEX-tuotteiden ja -laitteiden asennus ja huolto onnistuu Systen ammattilaisilta laadukkaasti ja turvallisuusmääräysten mukaisesti. Työntekijämme on koulutettu ATEX-sähköasennuksiin, joten tietotaitomme on ajan tasalla räjähdysvaarallisiin tiloihin liittyen. 

Systellä on laaja kokemus erilaisista teollisuuden toimialoista, joten tiedämme erilaisten alojen tarpeet ja vaatimukset. Jos yrityksesi tarvitsee apua ATEX-tuotteiden asennuksessa tai korjaamisessa, ota yhteyttä meihin! 

Tinkimätön asenne ja aito ymmärrys

Meillä on tinkimätön ammattitaito, hyvä asenne ja ymmärrämme asiakkaan tarpeen aidosti. Meitä on helppo lähestyä ja teemme projektit asiakkaalle helpoksi. Ratkaisemme oikeasti ongelman ja vuoropuhelu kanssamme on helppoa.

ikoni

Tinkimätön asenne ja työkulttuuri

ikoni

Aito ymmärrys – ratkaisemme ongelmasi

ikoni

Joustavuus – teemme mitä tarvitset

logo

Syste, Hyvinkää
Kankurinkatu 4-6 (A1- ovi)
05800 Hyvinkää

Syste, Hollola
Tarmontie 6 (D-ovi, toinen kerros)
15860 Hollola

Copyright © 2024 Syste Oy
Lähetä tarjouspyyntö