Ratkaisemme teollisuuden ongelmat ― hyvällä asenteella ja kovalla ammattitaidolla!

ATEX-suunnittelu

ATEX-suunnittelu ja räjähdysvaarallisen alueen EX-suunnitelma 

ATEX-suunnittelu on tärkeä työvaihe, kun halutaan rakentaa tila, jossa käsitellään herkästi räjähtäviä tai syttyviä aineita. Teollisuusautomatiikka täytyy suunnitella alueelle siten, että mahdollinen tuotantolinja on toimiva, nopea ja turvallinen. Suunnittelussa täytyy ottaa myös huomioon, miten sähkölaitteet asennetaan. 

Laadukkaan ATEX-suunnittelun avulla räjähdysvaarallisessa tilassa tapahtuva työskentely on turvallista ja sujuvaa. Me Systellä tunnemme räjähdysvaarallisten tilojen sähkötyöt. Voimme myös tilata ATEX-suunnittelun yhteistyökumppanimme kautta. Voit siis tilata sähköasennukset ja ATEX-suunnittelun samasta paikasta!

ATEX-suunnittelussa otetaan huomioon tilaluokitus 

ATEX-tilan suunnittelussa täytyy ottaa huomioon räjähdysvaarallisen tilan luokitus, joka on erilainen kaasulla ja pölyllä. Kaasulle tilaluokitukset ovat 0-2, joista nolla tarkoittaa suurinta räjähdysvaaraa ja kaksi tarkoittaa pienintä vaaraa. Pölylle asteikko on 20-22, jossa pienin numero 20 kuvastaa suurinta pölyräjähdyksen vaaraa ja 22 tarkoittaa pienintä vaaraa. 

ATEX-tilaluokitukset 

  • Kaasu: 0-2 
  • Pöly: 20-22 

Luokitukset täytyy ottaa huomioon, kun ATEX-suunnittelua tehdään. Jokaiselle tilaluokitukselle on omat vaatimuksensa, joiden mukaan alue tulee suunnitella. Mitä pienempi luokitus on sitä tiukemmat vaatimukset ATEX-tilalle ja siellä käytettäville laitteille asetetaan. 

Räjähdysvaaralliselle alueelle ei saa asentaa laitteita, joita ei ole ATEX-hyväksytty. Käytännössä kaiken täytyy olla ATEX-hyväksyttyä, myös mahdolliset läpiviennit. Suunnittelussa täytyy olla myös tarkkana, koska huolella suunniteltu ATEX-tila on turvallinen sekä tehokas tuotantoympäristö.

Ammattilaisen hoitama suunnittelu tuo säästöjä

Kun ATEX-suunnittelu on tehty huolella ammattilaisen toimesta, se tuo myös säästöjä yritykselle. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan EX-tilan turvallisuus mutta myös tuotantotilan toimivuus ja tehokkuus. Koneiden ja tuotantolinjojen asennus räjähdysvaaralliseen tilaan täytyy suunnitella siten, että linjastoista tulee mahdollisimman nopeita ja toimintavarmoja. Laadukas suunnittelu vähentää huollon tarvetta, jolloin ATEX-tilassa joudutaan tekemään vähemmän huoltotöitä.

Sähkökeskus ja sähkölaitteet ATEX-suunnitelmassa 

Sähkökeskus halutaan yleensä sijoittaa jonnekin muualle kuin ATEX-alueelle, jos vain mahdollista. ATEX-suunnittelussa pyritään siihen, että itse räjähdysvaaralliseen tilaan tehtäisiin mahdollisimman vähän sähköasennuksia. Huolellisen suunnittelun avulla sähkölaitteiden määrää voidaan vähentää ja tilasta voidaan näin tehdä turvallisempi. 

Kaikkien sähkölaitteiden tulee olla ATEX-hyväksyttyjä, mikä yleensä tarkoittaa sitä, että niissä on pölyn- ja kaasunpitävä kotelo. Paljaita liittimiä ei pidä ikinä jättää näkyville, kun räjähdysvaaralliseen tilaan tehdään sähköasennuksia. 

Tilaa ATEX-suunnittelu Systen kautta 

Jokaisen toimivan tuotantolinjan ja tuotantolaitoksen keskiössä on laadukas suunnittelu. ATEX-suunnittelu tuleekin siis tarpeeseen, kun tuotantoa tehdään räjähdysalttiissa tilassa. Toimiva kokonaisuus varmistaa tuotannon jatkuvuuden sekä työntekijöiden turvallisuuden. 

Jos tarvitset ATEX-suunnittelua yrityksesi tuotantotiloihin, ota yhteyttä Systeen! Yhteistyökumppanimme tekee ATEX-suunnitelman ammattitaidolla ja kattavalla kokemuksella. Olemme työskennelleet monien eri teollisuuden aloilla vaihtelevissa olosuhteissa, kemian alalla, elintarviketeollisuudessa, puuteollisuudessa ja monissa muissa kohteissa.

Tinkimätön asenne ja aito ymmärrys

Meillä on tinkimätön ammattitaito, hyvä asenne ja ymmärrämme asiakkaan tarpeen aidosti. Meitä on helppo lähestyä ja teemme projektit asiakkaalle helpoksi. Ratkaisemme oikeasti ongelman ja vuoropuhelu kanssamme on helppoa.

ikoni

Tinkimätön asenne ja työkulttuuri

ikoni

Aito ymmärrys – ratkaisemme ongelmasi

ikoni

Joustavuus – teemme mitä tarvitset

logo

Syste, Hyvinkää
Kankurinkatu 4-6 (A1- ovi)
05800 Hyvinkää

Syste, Hollola
Tarmontie 6 (D-ovi, toinen kerros)
15860 Hollola

Copyright © 2024 Syste Oy
Lähetä tarjouspyyntö