Ratkaisemme teollisuuden ongelmat ― hyvällä asenteella ja kovalla ammattitaidolla!

Ihmisjohtaminen onnistuu myös etänä

Me olemme onnistuneet luomaan tiiviin me-hengen ja toimivan johtamiskulttuurin, vaikka työntekijämme työskentelevät toisistaan erillään.

Systeläiset työskentelevät pääsääntöisesti asiakasyritysten tiloissa ympäri Suomea ja maailmaa. Koska kohtaamme arjessa harvoin toisiamme, henkilöstöjohtamisen tarve kasvaa. Toimivan työyhteisön luominen etäjohtamisen välityksellä on haastavaa, ja siksi olemme tehneet paljon töitä sen eteen.

Työhyvinvointikyselyiden mukaan työntekijämme ovat olleet erittäin tyytyväisiä Systen johtamiseen. Olemme saaneet työntekijöiltämme palautetta myös siitä, että toimitusjohtaja on aina tavoitettavissa puhelimitse ja valmiina auttamaan. Soittamiseen on myös matala kynnys, eikä välttämättä aina tarvitse olla edes asiaa.

Koska kommunikointimme tapahtuu pääasiassa puhelimitse, olemme pyrkineet siihen, että ihmisläheisyytemme välittyy myös sitä kautta. Asetelma ei ole pelkästään työnantaja-työntekijä, vaan myös ihminen-ihminen. Sen lisäksi, että olemme läsnä ja kuuntelemme, meidän tehtävämme on kantaa päävastuu yritystoiminnasta ja viedä asioita eteenpäin.

syste

Työntekijöiden toiveet ovat etusijalla

Systellä hyvä johtajuus tarkoittaa avointa vuorovaikutusta sekä työntekijöiden yksilöllistä huomioimista ja heidän toiveidensa kuulemista. Osa ammattilaisistamme työskentelee ulkomailla, joten on huomioitava myös siihen liittyvät yksilölliset rajoitteet: osa haluaa työskennellä ulkomailla ja toiset eivät esimerkiksi perhetilanteen vuoksi siihen pysty.

Me kuuntelemme tarkalla korvalla näitä toiveita, sillä haluamme, että Systessä viihdytään. Meillä työskenteleekin todella sitoutunutta väkeä, ja vaihtuvuus on ollut vuosien varrella minimaalista.

Hyvä johtaminen vaatii työntekijän kuulemisen lisäksi vuorovaikutusta myös toiseen suuntaan: hyvä johtaja osaa kysyä myös työntekijältä, miten hän voi ja onko hän tyytyväinen työyhteisöön. Lue lisää Kauppalehden artikkelista.

Me-henki tekee meistä vahvoja

Me olemme juuri niin hyvä yritys, kuin meidän työntekijämme ovat. Syste ei toimisi ilman heitä. Sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että olemme heidän tukenaan kaikissa tilanteissa.

Koska työntekijämme ovat suurimmaksi osaksi kentällä erillään toisistaan, järjestämme paljon yhteisiä tapahtumia, jossa he saavat viettää aikaa yhdessä: urheilemme, käymme syömässä ja erilaisissa tapahtumissa sekä järjestämme esimerkiksi saunailtoja.

Meillä vallitsee tiivis me-henki, vaikka emme näe joka päivä. Tässä asiassa olemme siis onnistuneet. Lue lisää työntekijöidemme kokemuksista täältä >>

Palaute kannustaa ja auttaa kehittymään

Työntekijät ovat meidän vahvuutemme, ja heidän tekemänsä työ on se palvelu, jota Syste tuottaa. Loimme kulttuurin alusta asti tällaiseksi, ja se on osoittautunut erittäin onnistuneeksi toimintatavaksi.

Sen vuoksi haluamme myös säännöllisesti ilmaista työntekijöillemme, kuinka kiitollisia olemme heille. Kun kokoonnumme porukalla, meillä on tapana keskustella työasiosta mahdollisimman rennosti ja käydä läpi onnistumisia, kehityskohtia ja asiakaspalautteita.

Annamme myös yksilöllistä palautetta matalalla kynnyksellä. Meidän tehtävämme on olla aina työntekijän puolella ja antaa palautetta rakentavasti. Haluamme auttaa selvittämään virheen syytä mieluummin kuin etsiä syyllistä. Jos taustalla on esimerkiksi väsymystä tai liiallista kiireettä, asialle voidaan tehdä jotain.

Hyvä johtajuus perustuu myös luottamukseen

Vahtiminen ei kuulu meidän työkulttuuriimme, sillä työskentelemme erillämme ja luotamme työntekijöihimme sataprosenttisesti. Luottamus tuo tullessaan vastuun, jonka jokainen työntekijämme kantaa omasta tekemisestään.

Meille on tärkeää, että työntekijöillämme on turvallinen olo työmailla, ja he tietävät, mitä tekevät. Toisaalta he myös osaavat kysyä, jos jokin asia on epäselvä. Meille on tärkeää pitää työntekijöidemme osaaminen ajan tasalla, jonka vuoksi lisäkoulutusta on aina tarjolla.

Systen hyvän johtajuuden periaatteet:

  • Matala yhteydenottokynnys
  • Yksilöiden huomioiminen
  • Läsnäolo, kuuntelu ja palaute
  • Henkilöstön toiveisiin reagointi
  • Tasa-arvo
  • Luottamus

Kun palkkaamme uuden työntekijän, annamme aina lupauksen, jonka takana voimme seistä: “Me olemme työntekijälähtöinen yritys ja jos tulet meille töihin, voit olla ylpeä Systestä”.

Lue lisää avoimista työpaikoistamme »


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Töissä Systellä

Kaikki artikkelikategoriat

logo

Syste, Hyvinkää
Kankurinkatu 4-6 (A1- ovi)
05800 Hyvinkää

Syste, Hollola
Tarmontie 6 (D-ovi, toinen kerros)
15860 Hollola

Copyright © 2024 Syste Oy
Lähetä tarjouspyyntö