Ratkaisemme teollisuuden ongelmat ― hyvällä asenteella ja kovalla ammattitaidolla!

AJV-Machine luottaa Systen asentajien osaamiseen 

Syste auttaa monia laitevalmistajia ympäri Suomen. Yksi näistä valmistajista on AJV-Machine, joka tekee rullamuovauspeltikoneita eri teollisuuden alojen tarpeisiin, muun muassa peltikattovalmistajille. 

”AJV-Machine suunnittelee, valmistaa, kokoonpanee, koeajaa ja toimittaa rullamuovauskoneita ja kokonaisia tuotantolinjoja.”, kertoo Mika Virtanen AJV-Machinen toimitusjohtaja. 

Systen toimitusjohtaja Jari Hietala kertoo, että AJV-Machine ja Syste ovat tehneet vuosikausia yhteistyötä.

”Koneet tehdään heidän tehtaallaan valmiiksi ja ne asennetaan paikalleen, jolloin sähkötkin on jo valmiiksi tehty. Tämä tarkoittaa sitä, että sähköasentajaa ei tarvitse enää kutsua paikan päälle.”, Hietala kertoo. 

AJV-Machinella on tiettyjä patentteja ja malleja, joiden mukaan koneet valmistetaan heidän asiakkailleen. On tärkeää, että automatiikasta vastaa kokenut toimija, joka osaa asentaa kaiken paikalleen siten, että se toimii kokonaisuutena. 

”Asennamme koneisiin anturit, logiikat, ohjainkeskukset ja sovellukset yhdessä Esysin kanssa. Heiltä tulee ohjelmista ja me Systellä asennamme laitteet.”, Hietala kertoo.

Laadukas automaatio auttaa AJV-Machinea 

Hietala kertoo, että koneet kasataan Lahdessa, mutta ne kuljetetaan kasaamisen jälkeen muualle Suomeen sekä joskus myös ulkomaille. Koneiden toiminta on hyvin automaattista. 

”Kyseessä on pääosin muotoiluprofiilikoneita, eli ne tekevät rullapellistä erilaisia profiileja asiakkaan tarpeen mukaan. Kone katkoo profiilit kulloinkin haluttuun mittaan, taittaa reunat, pinoaa ja latoo muovit väliin sekä käärii paketit valmiiksi. Pellit täytyy vain nostaa kyytiin kuljetusta varten.”, Hietala sanoo. 

Rullamuovauskoneet taittavat pellin haluttuun muotoon. Koneet vaativat luotettavan automaation toimiakseen kunnolla.

Kone tekee kaiken valmiiksi, jotta pellit olisi helppo toimittaa ja että ne on helppo asentaa paikalleen. 

”Kyseessä ei suinkaan ole mikään bulkkikone, vaan niillä voi tehdä myös erimittaista tavaraa.” Hietala kertoo. 

Aikataulut ovat pitäneet ja Syste on ollut luotettava kumppani 

Virtanen antaa kiitosta etenkin Systen joustavalle toiminnalle ja aikataulutuksesta. 

”Systen rooli AJV-Machinen toiminnassa on olla meille luotettava sähköasennuskumppani. Systen kanssa yhteistyö on toiminut hyvin, ja olemme tehneet yhdessä töitä 10 vuoden ajan. Aikataulut ovat pitäneet ja jos on jotain muutoksia tullut, niin kaikki on hoitunut aina sujuvasti.”, Virtanen kertoo. 

Systellä onkin siis ratkaiseva rooli AJV-Machinen koneiden kasaamisessa. Ilman osaavaa sähkö- ja automaatioasennusta koneista ei saataisi yhtä toimivia ja luotettavia. 

”Laitteet toimivat todella automaattisesti ja sujuvasti. Kyseessä on käytännössä läpivirtauslaite, eli säädetään vain asetukset oikeaksi ja kone alkaa töihin.” Hietala kertoo.


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Referenssit

Kaikki artikkelikategoriat

logo

Syste, Hyvinkää
Kankurinkatu 4-6 (A1- ovi)
05800 Hyvinkää

Syste, Hollola
Tarmontie 6 (D-ovi, toinen kerros)
15860 Hollola

Copyright © 2024 Syste Oy
Lähetä tarjouspyyntö