Ratkaisemme teollisuuden ongelmat ― hyvällä asenteella ja kovalla ammattitaidolla!

Systessä on ollut positiivinen energia jo viiden vuoden ajan

Syste Oy perustettiin vuonna 2014, ja yritys on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa teollisuuden sähköasennusten asiantuntijayrityksenä − Suomessa ja maailmalla. Systen ensimmäinen työntekijä kertoo nyt oman tarinansa.

Vuonna 2014 Otto Säntti sai puhelun, jolla oli suuri merkitys hänen tulevaisuuteensa. Häntä pyydettiin automaatioasentajaksi uuteen yritykseen, Syste Oy:hyn, jonka kerrottiin olevan ihmislähtöinen ja mukava työpaikka.

Säntti päätti tarttua tilaisuuteen, ja hänet palkattiin Systen ensimmäiseksi työntekijäksi. Uusi yritys lunasti nopeasti hänen odotuksensa.

– Oli hienoa olla alusta asti mukana kehittämässä uuden yrityksen käytäntöjä ja toimintaa, Säntti kertoo.

Kisällistä mestariksi

Syste Oy haluaa tavoittaa nuoria asentajia, joilla on asenne kohdillaan. Periaatteena on se, että kokeneemmat tekijät opettavat käytännön työn, mutta kiinnostuksen pitää lähteä itsestä. Näin on ollut alusta asti.

– Ennen Systeä en ymmärtänyt näistä asioista mitään, mutta olin erittäin motivoitunut oppimaan. Ajattelin aina, että koneet ovat ihmisen rakentamia, joten kyllä niiden kanssa pärjää, Säntti sanoo.

Hän pääsi kokeneemman kollegan oppiin ja kehitti taitojaan käytännön työssä. Nykyään hän työskentelee asennusvalvojana koti- ja ulkomaan projekteissa.

– Jos kohtaan motivoituneen nuoren, kerron mielelläni hänelle tästä työstä. Jos on halua ja kiinnostusta, voi jo muutamassa vuodessa kasvaa päteväksi ammattilaiseksi.

syste

Syste on pidetty työpaikka

Systeläisten kesken vallitsee hyvä yhteishenki, vaikka työntekijät ovatkin pääsääntöisesti hajallaan.

– Syste on paras työpaikka, mikä on olemassa. Meillä on hyvät työpaikkaedut ja työvälineet. Meille annetaan sopivassa suhteessa vastuuta ja vapautta, mikä kertoo luottamuksesta. Ihmisiä kuunnellaan ja toiveisiin reagoidaan. Aina pyritään löytämään ratkaisu. Johto toimii ja on aina tavoitettavissa, kukaan ei jää oman onnensa nojaan, Säntti luettelee.

Systeläiset kokoontuvat vähintään kaksi kertaa vuodessa yhteen, ja tapaamisista on muodostunut tärkeä osa vuoden kiertoa. Avoin keskustelu ja hyvä yhteishenki ovat keskeisessä osassa tapaamisia.

– Ihminen, joka ei viihdy työpaikassaan, alkaa nopeasti etsiä muita töitä. Meillä hyvistä tekijöistä halutaan pitää kiinni, Säntti sanoo.

Syste nyt

Tällä hetkellä Syste Oy työllistää 20 henkilöä, jotka työskentelevät teollisuuden sähköasennustöiden parissa asiakasyrityksissä ympäri Suomea ja maailmaa. Organisaatiota uudistettiin palkkaamalla projektipäällikkö ja asennusvalvoja (Säntti), mikä tukee yrityksen kasvutavoitteita.

Säntin mielestä on tärkeää, että Syste mahdollistaa ammatillisen kehittymisen ja urallla etenemisen.

– Täällä on todella paljon mahdollisuuksia tehdä mitä vain ja ihmisten toiveita kuunnellaan erittäin hyvin. Kaikki eivät esimerkiksi halua reissata ja toiset nimenomaan haluavat. Omilla toiveilla on paljon merkitystä.

logo

Syste, Hyvinkää
Kankurinkatu 4-6 (A1- ovi)
05800 Hyvinkää

Syste, Hollola
Tarmontie 6 (D-ovi, toinen kerros)
15860 Hollola

Copyright © 2024 Syste Oy
Lähetä tarjouspyyntö